Festes

A Benicolet celebrem les festes i tradicions populars següents:

 

17 de gener: Sant Antoni del Porquet. La nit anterior s'encén una foguera a la plaça de l'Església, els veïns hi poden torrar menges per a sopar, i algun any hi hagut actuacions de Dimonis

3 de febrer: sant Blai. És el primer dia de l'any en què la gent ix al camp a dinar amb amistats..

MIG ANY FESTER: Al primer cap de setmana de febrer, les filades es reuneixen per fer un dinar de germanor i a continuació realitzen una desfilada amb vestiments oficials.

Dijous Llarder o de Cassoletes: Aquest dia prácticament tot el poble dinem arròs al fo amb crosta, allò més habitual era menjar-se-la a la serra.

Setmana Santa i Pasqua: Cal destacar la celebració del que anomenem "menjar-se la mona" al camp els tres dies de Pasqua.

24 de juny: Sant Joan Baptista, titular de la parròquia i de la cooperativa. Aqueix dia hi ha esmorzar a la cooperativa, i a la vesprada missa i processó. El que és més significatiu és que la imatge de Sant Joan ix en processó i du un raïm dels més bonics que trobem als bancals del terme i unes espigues de Blat, per aqueixes dates.
Tercer cap de setmana de juliol: Les filades de moros i cristians realitzen un sopar de germanor donant pas a una cercavila de disfresses. 
Primer diumenge, dilluns i dimarts d'agost són les Festes Patronals en honor de la Puríssima Concepció, La Divina Aurora i el Santíssim Crist de la Fe. Cal dir que la vespra hi ha l'entrada de Moros i Cristians, la presentació de les Festeres i Festers, i la resta de la setmana es completa amb activitats culturals i lúdiques (partides de pilota, cinema a la fresca, exposicions, etc.)
Primer diumenge d'octubre: Mare de Déu del Roser. Antigament les Festes Patronals hi tenien lloc aquestes dies. Ara sols se celebra la festa amb un rosari pels carrers, una missa, una processó i alguna activitat més.8 de desembre: Puríssima Concepció. Ve a ser com el comiat festiu de l'any. Qui ha fet la festa a l'agost celebrem aquest dia amb missa i processó.