EL MOSQUIT TIGRE
5/05/2016

El 60% de les larves es desenvolupen a domicilis particulars.
La col·laboració ciutadana és fonamental.

Qui és?
El mosquit tigre (Aedes albopictus) és un mosquit que es caracteritza per les seues potes ratllades en blanc i negre i el seu cos xicotet, blanc i negre. És originari del sud-est asiàtic però ja s'ha estés pels cinc continents. A Espanya va arribar l'any 2004 i ha colonitzat molt bona part de la costa mediterrània.

Per què és tan molest?
Perquè, com a nova espècie, el nostre cos no està "preparat" per a la seua picadura i perquè, a més, a diferència dels moquits "tradicionals" poden picar més d'una vegada i generar moltes més molèsties.

Si el veus, és que està criant molt prop
El mosquit tigre rarament vola més enllà dels 400 metres del lloc de cria. Per tant, si el detectes voldrà dir que s'està criant molt prop de tu. Eixe moment de la criança és el moment FONAMENTAL per a evitar la seua propagació.

Evitar que crie
Per a evitar la propagació del mosquit tigre l'acció més determinant és EVITAR QUE CRIE. El mosquit tigre pon els seus ous a l'aigua i allà és on crien les larves que, després donaran lloc als mosquits. No necessita gran quantitat d'aigua, l'aigua que queda al plat baix un test, serà suficient per tal que una femella diposite entre 80 i 200 ous. En 7 dies, estos ous, poden generar més de 30.000 mosquits.

La col·laboració ciutadana és fonamental
El 60% de la criança de mosquit tigre es produeix a l'interior de propietats privades. Piscines malament matingudes, desaigües, plats sota els test, bassals d'agiua als jardins... són focus de cria i, ja que són propietat privada, no poden ser tractats pels serveis públics sense autorització expresa dels propietaris.

Què podem fer?
Com hem dit adés, allò més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de larves aquàtiques per tant, cal eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer el mosquit tigre.

- Buida dues vegades per setmana els recipients de l'exterior de la teua casa on es puguen acumular aigua: joguets, pitxers, plats sota els tests, piscines de plàstic, etc.
- Buida dues vegades per setmana o tapa amb tela mosquitera de ferro els desaigües.
- Evita acumulacions d'aigua en zones de desguàs o en les canals de desguàs dels edificis, són llocs on els mosquits tigre poden pondre les seues larves.
- Evita els forats i depressions en el sòl on es puga acumular aigua i tapa els forats dels troncs d'arbres omplint-los d'arena.
- Elimina l'aigua dels recipients on es troben les larves del mosquit tigre.
- Si tens un estany amb aigua, et recomanem que poses peixos, ja que es mengen els ous i larves dels mosquits tigre.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30