Benicolet contracta el subministrament d’energia a una cooperativa fugint de ‘l’oligopoli elèctric’
29/01/2016

Seneo ja subministra l'electricitat als ajuntaments de Bufali, Carrícola, Ontinyent, el Palomar i Benicolet

L’Ajuntament de Benicolet ha contractat, amb la signatura del contracte dimarts 26 de gener per part de Na Llúcia Gregori i Català, Alcaldessa-Presidenta, i els representants de SENEO, tot el subministrament d’energia amb la cooperativa elèctrica de la Vall d’Albaida Seneo per donar suport als projectes ‘respectuosos amb el medi ambient i que generen ocupació a la comarca’, Aquesta cooperativa ja tenia com a clients els ajuntaments de Bufali, Carrícola, el Palomar i Otos, i el d’Ontinyent hi té contractat el 65% del subministrament.

Des d’aquest mes de gener, l’ajuntament deixa de ser client d’Iberdrola i ‘fa un canvi cap al model cooperatiu’ abandonant ‘l’oligopoli elèctric’ i seguint ‘les polítiques de l’ajuntament de fer un consum més responsable amb els diners públics de totes i tots i, al mateix temps donar suport a projectes que volen aconseguir un nou model energètic descentralitzat, pròxim i que promoga l’estalvi d’energia elèctrica’. El subministrament afecta a l’ajuntament i tots els edificis públics que en depenen.

Des de l’ajuntament de Benicolet han anunciat que faran ‘canvis i millores per tal d’estalviar energia i millorar el subministrament elèctric del poble, amb ajustos per no haver de pagar excessos de potència’.

El projecte SENEO naix poc després de produir-se l’incendi de les serres als termes d’Ontinyent, Albaida, Benissoda i Agullent, on Iberdrola va construir una línia d’alta tensió tot i l’oposició dels veïns i veïnes de la comarca. Iberdrola va demostrar la seua prepotència a l’hora de gestionar aquest conflicte com també ho va fer la Conselleria governada pel Partit Popular, que va apartar a tots els pobles afectats de les decisions en aquesta matèria.

 

Volem reafirmar així que una altra manera de gestionar els ajuntaments és possible, donant prioritat a aquells projectes que siguen respectuosos amb el medi ambient i que generen ocupació en la Vall d’Albaida. L’Ajuntament de Benicolet vol continuar realitzant canvis i millores per tal d’estalviar energia i millorar el subministrament elèctric del poble, realitzant així ajustos per tal de no pagar excessos de potència.

Cal recordar que qualsevol particular pot contractar amb la cooperativa SENEO el seu subministrament d’energia i fugir així de l’ogopoli elèctric (Iberdrola, Endesa, Gas Natural, Viesgo, EDP). Sols cal posar-se en contacte amb SENEO (http://seneo.org/)

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30