Llocs emblematics

ENTORN

font vella

Benicolet, municipi envoltat de serra, camps i rius, ens ofereix a part d'un senzill casc urbà, propi d'un poble humil i llaurador, una meravellosa ruta paisatgística plena d'harmonia i tranquil·litat.

Endinsant-nos al casc urbà podrem trobar l'església de Sant Joan Baptista del segle XVI. Junt a ella el Carrer D'en Mig, utilitzat per a competicions de pilota valenciana modalitat de raspall. Al centre del carrer d'En Mig i trobarem el Racó, resta d'urbanisme islàmic de traçat irregular. Fent una volta pel casc urbà hi vorem l'actual edifici de l'Ajuntament, la casa de cultura, les escoles, el poliesportiu i el monument en record a la Poassa, antic a abeurador comunitari per al bestiar.

Si estem disposats a gaudir de la verdadera essència del poble, ens endinsarem cap a la nostra serra2a, rius i barrancs. Hi podem optar per dues rutes, les quals convé fer a peu o amb bicicleta.

La primera, dins la nostra serra, ens porta a la font vella, lloc on antigament les dones del poble i feien la bugada i recollien aigua per a us domèstic. Actualment restaurada i habilitada amb taules i cremadors per a fer torrades o paelles amb llenya. De camí a la part mes alta del terme, en el punt mes baix entre el poble i la serra, ens trobem una mostra dels Riu Raus que hi han al terme, als quals antigament i treballaven la pansa. Ja en la part mes alta, entre 449 i 353m d'altitud, ens trobem en plena natura, envoltats de pins, carrasques, oliveres i algun que altre garrofer. Ací hi estan unes de les nostres joies, el Racó del Pí, la font de la Murta, la font de la Teula, uns antics forns de calç i el Mirador.

A la segona ruta ens n'anem en busca del rius i barrancs que hi feien moure el Molí Magre i el Molí Juliàa1, tots dos privats però molt ben conservats. Junt als molins i trobem l'Assut de Blai i les seves rodalies, un lloc tranquil i ple de màgia.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31